Programació d’un Fòrum de Debats (presencials, híbrids o telemàtics), entorn a temes d’actualitat vinculats a la prevenció i atenció a la salut mental des d’una perspectiva intersectorial, interinstitucional i interdisciplinària.
Amb aquest nou espai obert de trobada i intercanvi, lliure de tot compromís o interès institucional o ideològic, volem promoure l’anàlisi i discussió de temes diversos, que afecten a la nostra pràctica institucional i intervenció professional. Proposem un espai de diàleg on es pugui parlar de tot i amb tots, des del rigor i el respecte als altres, amb coincidències i discrepàncies.
La programació i conducció de les sessions aniran a càrrec de les diferents comissions i grups de treball actualment en funcionament a la Fundació CCSM, juntament amb el suport i col·laboració dels membres del seu Patronal i dels sis col·legis professionals, socis protectors de la Fundació: el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Catalunya, el Col·legi d’Educadores i Educadors de Catalunya, el Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya i el Col·legi de Metges del Barcelona.
El programa de les sessions de debat girarà entorn a:
- Aspectes ètics i psicosocials
- Propostes d’intervenció des d’un model de salut mental comunitària
- Temes relacionats amb la salut mental de la infància i l’adolescència
- Aspectes relacionats la migració i els processos d’acollida i acompanyament.
- Necessitats emergents i nous models d’intervenció.
- Entre d’altres.
Objectius
- Propiciar un espai de trobada, debat i intercanvi amb els diferents col·lectius del sector.
- Contribuir a la millora de l’atenció de la salut mental a Catalunya.
- Promoure l’anàlisi i la elaboració d’alternatives a situacions d’alta complexitat en salut mental.
- Defensar els drets de les persones que pateixen malalties mentals, estudiar-ne les causes d’exclusió i lluitar contra l’estigma.
- Promoure un model comunitari en salut mental, de base territorial i interdisciplinar, basat en la comprensió dels fenòmens mentals i orientat a la prevenció.
- Establir relacions d’intercanvi i cooperació amb altres professionals i organitzacions del sector.
Destinataris
- Professionals de l’àmbit de la salut mental: Infermeres, treballadors/es socials, metges, psiquiatres, psicòlegs/es, educadors/es socials, terapeutes ocupacionals, altres.
- Col·lectius professionals d’altres sectors: educació, justícia, serveis socials, entre d’altres.
- Usuaris en 1a persona i els seus familiars.
- Gestors i responsables de l’administració.
- Gestors i representants d’entitats proveïdores en salut mental.
- Altres professionals o agents socials interessats/des.