El Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència és el marc institucional que organitza, coordina i porta a terme els congressos que, de forma trianual, es celebren a Barcelona per tractar les problemàtiques de salut mental que afecten la infància i l’adolescència.
El seu origen es remunta a les trobades anuals que diverses institucions del camp de la salut mental infantil i juvenil celebraven en el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya des de l’any 1990. No obstant, donada la progressiva complexitat que va anar assolint, els membres dels comitès científic i organitzador vàrem decidir substituir el format de jornada pel de congrés.
Últim congrés:
VII CCSM de la Infància i l’Adolescència: Transicions, exclusions i soledats: desafiaments i respostes
Barcelona, 28 de maig, 3, 4 i 11 de juny
En aquesta edició s’ha abordat la problemàtica de les Transicions, Exclusions, Soledats i Respostes en Salut Mental, des d’una perspectiva multidisciplinària i intersectorial. Atès al canvi de data per la crisi de la Covid19, previ al congrés presencial, es van realitzar tres sessions de debat de forma telemàtica (Webinar).
Amb anterioritat:
6è Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència: Trastorns de conducta. Novembre 2017
El 23 i 24 de novembre de 2017 es va celebrar la 6a edició del Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència. En aquesta edició es va abordar la problemàtica dels trastorns de conducta des d’una perspectiva multidisciplinari i intersectorial.